Unika handgjorda dopsmycken från Alti

Unika handgjorda dopsmycken från Alti

 

Jag heter Åsa Backman och är smyckesdesigner och jag skapar bland annat unika doppresenter i silver.

Att få ge bort ett handgjort och fint silversmycket till barnet som döps är det många som tycker om att göra. Att inte köpa något som alla andra köper utan hitta något som verkligen passar den lilla individen är populärt. Jag skapar också mycket på beställning utifrån önskemål.

 

 

 

 

Sedan 2007 arbetat med smyckestillverkning i olika material. Att designa och skapa smycken i silver är så naturligt för mig, silver är fantastiskt att arbeta med och vackert att bära. Jag vill att alla mina smycken ska ha en mening och vara tidlösa och eftersom jag själv skapar och tillverkar alla smycken ska mina kunder alltid känna igen ett smycke från ALTI.

 

Min företag ALTI, som jag har byggt upp från grunden, är ett varumärke som står för unika, handgjorda, exklusiva och personliga smycken. ALTIs logga är format som ett hjärta, vilket genomsyrar tanken om att ha själ och hjärta med sig i allt man gör. Hjärtat är format av bokstäverna ALTI vilka representerar mina barns två första bokstäver.

Eftersom mina barn är min stora inspiration och glädje i livet och de ger mig lust att skapa, känns det extra fint att skapa smycken till barndop. Det är en viktig dag i barnets liv och smycket blir ett fint minne att bära.

 

 

Ett smycke som verkligen blir speciellt är det där jag tar barnets fingeravtryck och gör det i silver. Så otroligt personligt och unikt- ett smycke som verkligen brukar uppskattas! Man kan göra detta även om man inte bor i min stad, för jag skickar material där man själv tar barnets fingeravtryck och sedan trycker jag det i rent silver, torkar och bränner det. Man har sedan ett bestående minne av dopet och bebisens fingeravtryck livet ut.

 

// Åsa Backman