Vår älskade Trygves dopdag!

Vår älskade Trygves dopdag!

 

Dopet för John Trygve Granby Madsen

 

 

 

Vår Trygve

Vår Trygve föddes den 20 November 2017. Då jag, Helena blev mamma rätt så sent, så var han alldeles perfekt välkommen. Jjag har hunnit med karriär och allt vad det innebär att driva företag, resa och jobba. Pappa Sebastian är 5 år yngre än mig och vi möttes på ett bröllop 2012. Vi gifte oss sommaren 2017 och vigdes av Eva Stenström på Spikarna, samma präst som nu döpte vår älskade son.

 

Helena Granby Design

Namnet

Vår älskade Trygve har ett norskt namn då jag, mamma Helena heter Granby efter norske farfar Trygve Granby & det känns extra fint med ett släktnamn. Norske farfar kom till Sverige i kriget och idag är vi endast tre familjer i Sverige som heter Granby. Förnamnet John kommer efter farbror John. Om Trygve tycker att hans namn en dag är för ovanligt så kan han kalla sig John. Men redan nu har jag hört att en kund döpt sin son till Tryggve. Så kanske blir namnet mer vanligt i framtiden – precis som det faktiskt är i Norge.

 

 

Dopklänningen i tre stilfulla grå toner

Jag är själv designer och arbetar mest med bröllopsklänningar, men då jag var mitt i högsäsong och vi dessutom har en av Sveriges bästa designers inom dopklänningar – just i min stad Sundsvall, så var valet enkelt. – Jag fick hjälp av duktiga designern TinaGrace of Sweden att välja en passande modell av dopklänning till Trygve. Klänningen är vit och i materialet är linne. Namnet & datumet för dopet broderades med grått framtill på klänningen som dekorerades med sidenband i grått och en liten skyddsängel hängandes i rosetten. Vi valde att ha en liten passande dophätta, då Trygve passar så bra i mössa/hatt.

 

Kyrka & Präst

Jag är traditionell av mig och vill både vigas av präst samt ha ett dop för vår Trygve. Vi valde samma präst som vid vår vigsel, Eva Stenström. Ett självklart val. Vi hade en gudfar och en gudmor i form av våra bästa vänner. Vi valde att bjuda in alla vänner och familj så det blev ett så stort dop att vi fick ha dopkaffet i en annan lokal än i kyrkan.

Precis så som vi vill ha det, stort och härligt och med massor av vänner!!!

 

Nu önskar & hoppas vi att Trygve ska växa upp och bli en lycklig liten grabb som tar livet med storm.

Stort Tack till Tina & Grace of Sweden! Vi är mer än nöjda!