Svenska hovets dopklänning

Svenska hovets dopklänning

Svenska hovets dopklänning

Här kan du se Kungahusets vackra dopklänning, som är sydd i bomullsbatist och valencienne-spets. Den användes första gången vid prins Gustaf Adolf dop 1906 och sedan dess har den använts vid otaliga kungliga dop i Sverige. Dopklänningen är ett fantastiskt hantverk och till dopdräkten hör även en tröja av valencienne-spets och en cape med mössa av crèmefärgad sidensatin och en dopservett. I dopcapen har kungabarnens namn och dopdatum broderats som ett minne för kommande generationer.

Hovet har även en dopvagga där de små prinsarna och prinsessorna kan vila under sin dopdag. Då den svenska kungafamiljen är mitt i en babyboom så används de vackra dopkläderna flitigt. Här kan du läsa om många okända detaljer om det Svenska kungahusets dopkläder. Foto: Håkan Lind/Kungl. Hovstaterna

Grace of Sweden har designat en dopklänning som är inspirerad av det Svenska hovets dopklänning. Deras mest exklusiva dopkläder finner du här, och även en fantastisk liten prinskostym i 1600-tals snitt i helsiden. Du kan även designa din egen drömklänning tillsammans med dem.

 

 

 

Fotograf: Lia Jacobi